fruitvliegjes bestrijden
Je kunt eenvoudig een fruivliegjesval maken. Vul een jampotje met wat wijn en wat fruit. Sluit het zorgvuldig af met plastic folie. Prik in het plastic een klein gaatje. De fruitvlieg zal door het gaatje vliegen, maar er niet weer uit kunnen. Hier vind je meer informatie.

luistip
Sterke munt-thee zetten, af laten koelen met de takjes er nog in, zeven, in de plantenspuit en in de aanval! resultaat na 1 à 2 behandelingen.
bron: eva1986 moestuinforum.nl

bestrijdingsmiddelen tegen luizen en rupsen van de spinselmot
bron: tuinvereniging de strepen

' Zelf gebruiken we al jaren hetzelfde middeltje dat hier heel goed helpt tegen bijvoorbeeld luizen en tegen de rupsen van de spinselmot (in fruitbomen): vermeng 1 liter lauw water met 2 eetlepels olie (bijvoorbeeld slaolie of zonnebloemolie) en 2 eetlepels zachte zeep (de bekende Driehoek maar er zijn tegenwoordig ook veel 'eigen merken' te koop). Los dit goed op laat het goed afkoelen. Doe dit watermengels in een vernevelaar (plantenspuit) en spuit de planten (ook de onderkanten van bladeren!) goed in. Doe dit wel op een bewolkte dag want de olie kan voor het verbranden van het blad zorgen. Werkt hier heel goed. En mocht je toch nog wat planten hebben die last blijven houden kun je gewoon meerder keren spuiten. Zelf bewaar ik bijvoorbeeld van een ruitenreiniger of keukenreiniger de flacon met vernevelaar als die leeg is. Goed omspoelen en doorspuiten met water en zo heb je je eigen vernevelaar'.

ziekten-plagen/slakken-bestrijden tuinieren.nl/

moestuinforum Geedee:

Probaat middeltje: 1 liter water, flinke pluk zware tabak, scheutje afwasmiddel en scheutje spiritus...nachtje laten trekken...zeven en in plantenspuit doen....geen luis meer te zien na paar dagen....toch nog? even herhalen....ze zijn gegarandeerd weg (vorig jaar geleerd bij dahlia's....hele zomer geen luis gezien)

DSC04573bew250 167

DSC04552courg250 167

DSC05512bew250 167

DSC03342bew250 167

@ copyright 2014 template klipper joomlaheerenveen.nl