In november 2014 is bij ons een mooi klein rood kasje geplaatst.  In het voorjaar staan hier de zaailingen te wachten tot ze naar buiten mogen. In de zomer staat het vol met tomaten, komkommers, paprika's en pepers en die vruchten kunnen geven tot in het najaar. De overwinteraars zoals de kruiden, veldsla en rucola kunnen hier een beschutte plaats vinden en onze oogst verlengen.

ventilatie
Het is belangrijk dat de kas genoeg frisse lucht krijgt. Een open raam of een open deur verlaagt de luchtvochtigheid en dat gaat schimmelziekten tegen.
In de winter kun je overdag het raam van de kas op een kier zetten. In de zomer doe je het raam flink open en ook de deur. Je laat in de zomer ook 's nachts het raam wat open.

de kas in het najaar
Ik gebruik de kas in het najaar voor het verlengen van het seizoen. De paprika's en pepers rijpen binnen nog wat door. Met wat geluk kun je ze overhouden. De geraniums en fuchsia's kunnen de kas nog wat opsieren en de kruiden blijven ook nog wat langer beschikbaar. De snijbiet groeit daar lekker door als je regelmatig plukt. Veldsla en rucola doen het er ook goed als de temperatuur buiten wat zakt. En ook radijs kun je dan nog goed zaaien.

de kas in de winter
Veldsla, rucola, winterpostelein en pluksla kunnen er nog groeien. Maar afhankelijk van het weer duurt het wel lang voor je kunt plukken. En als je eenmaal plukt is het zo op. Maar het is wel leuk, je eigen verse sla in de winter. In februari komt de kas geleidelijk aan weer meer tot leven. De munt en rozemarijnstekjes overwinteren er evenals sommige andere vorstgevoelige planten en kruiden en wachten tot ze naar buiten kunnen. En de eerste zaaisels vinden er hun plaats.

meer over gebruik kas:
Diana's mooie moestuin

DSC04573bew250 167

DSC04552courg250 167

DSC05512bew250 167

DSC03342bew250 167

@ copyright 2014 template klipper joomlaheerenveen.nl