kruidenthee samenstellen

Voor een goede kruidenthee ben je op zoek naar een smakelijke mix. Je kunt in de zomer allerlei mixen vers samenstellen en gebruiken. De kunst is het vinden van smaakvolle combinaties.

oogsten

We oogsten als het blad jong is. Er valt meestal van alles te plukken als het zomer wordt. Soms kun je het niet bij houden zo snel groeit alles. Ben je op tijd dan kun je meerdere keren oogsten en zo heel wat blaadjes verzamelen.

een lekkere mix

50 gram gedroogde munt
20 gram gedroogde citroenverbena

ingrediënten voor een mix

o.a: gember, peper, kaneel, gedroogde citroen- en sinaasappel, anijszaad, venkelzaad, citroengras, citroenmelisse, munt, citroenverbena, sterrenmix, kamille, braamblad, frambozenblad, goudsbloem, driekleurig viooltje, lieve vrouwenbedstro, dropplant, duizendblad, salie, tijm, majoraan, laurierblad, aztekenkruid,  onsterfelijkheidskruid.drogen

We wassen en drogen de bladeren en leggen alles op een groot dienblad met keukenrol en we dekken het af met keukenrol. We zetten het dienblad op een luchtige, warme plek uit de zon.  Na een paar weken is het blad voldoende gedroogd en kun je het bewaren in luchtdichte potten. Je kunt de meeste kruiden goed drogen en op deze manier bewaren. Je kunt ze achteraf mixen.

© 2021 zolekkergezond.nl. All rights reserved.