Als basis voor mijn groenteteelt gebruik ik voor een deel de makkelijke moestuinmix. De makkelijke moestuinmix bestaat uit gelijke delen compost, turfmolm en vermiculiet. Het voordeel is dat je de grond nooit hoeft om te spitten en steeds opnieuw kunt gebruiken. Het mengsel voelt luchtig aan en je kunt er gemakkelijk iets in zetten en iets uit halen. Bovendien houdt het vocht vast waardoor je gewassen minder gauw uitdrogen.  Je hebt minder last van onkruid en het wieden gaat erg gemakkelijk als dat nodig is. Je werkt er heel prettig mee.

Verkooppunten
Het nadeel is dat het niet in de winkel verkijgbaar is. Aan de start heb je er nogal wat van nodig, meestal meer dan je denkt. Je kunt het bestellen of afhalen bij verkooppunten. De verkooppunten van de makkelijke moestuinmix vind je op www.makkelijkemoestuin.nl.
 
Prijs
De 45 literzakken zijn nogal prijzig (in 2014 per zak 10 €) maar je kunt de grond steeds hergebruiken als je wat compost toevoegt. De investering in makkelijke moestuinmix is dus voor meerdere jaren. Hoewel, je verliest ook wel wat grond door de omvang van wortels die achterblijven. Soms kun je beter alles opruimen en opnieuw beginnen. Ik gebruik dan ook wel andere goede moestuingrond. Maar je moet het wel uit elkaar houden. En dat is ook niet altijd even gemakkelijk. Als je makkelijke moestuinmix mengt met andere grond gaan de voordelen al gauw verloren.

DSC04573bew250 167

DSC04552courg250 167

DSC05512bew250 167

DSC03342bew250 167

@ copyright 2014 template klipper joomlaheerenveen.nl