ineens heb je zo maar een echte moestuin
De makkelijke moestuinmethode is voor mij de inspiratie geweest om te starten met een moestuin. Bovendien eten wij graag lekker en gezond.  Wat mij veel plezier geeft is het proces van zaad tot eetbaar gewas waaruit je je dagelijkse maaltijden kunt samenstellen. Het is elke dag weer een verrassing wat er onder je handen gaat groeien en bloeien. Een moestuin is bovendien voer voor fotografen en smulpapen en een mooi onderwerp voor een website. Ik neem je graag mee voor een rondje tuin! Inmiddels is die moestuin al lang niet zo gemakkelijk meer. Na de makkelijke moestuintafel kwamen er al snel allemaal tonnen waarin je ook sla kon verbouwen. En dan blijkt dat er in die tonnen van alles kan groeien en krijg je er steeds meer. Hier en daar vind je dan in je tuin nog een leuk stukje grond waar ook nog iets kan bijvoorbeeld wat bessen en een paar perenbomen. En dan kom je op het idee het seizoen wat te verlengen en dan komt er een mooi kasje. Prachtig allemaal. En tenslotte wil je ook wel paprika's en pepers kweken en dan ontstaat in huis de kweekotheek. Een paar rijen boeken maken plaats voor LED lampjes en kweekkastjes. En uiteindelijk is er dan ook nog een heus moestuintje met drie bedjes ontstaan. Maar dan is het geen makkelijke moestuin meer, maar een kleine, complexe, maar heel boeiende moestuin. Dat wordt dan een heel gesleep met veel gieters water. En een dag weg wordt moeilijker vooral als het warm weer is. Waterdruppelsysteem kan dan heel wat opvangen en de tuin in de basis voorzien van voldoende water. Een beetje bijschenken is dan leuk. Een heel complete tuin waarin het goed toeven is, is langzamerhand ontstaan. Nou ja, langzamerhand? Binnen drie jaar van een enkele ton met sla naar een heel gevarieerde tuin.
 
informatie
Ik ben geen deskundige op het gebied van tuinieren, vandaar dat ik de kennis, ervaring en informatie die ik verzamel voor een deel vastleg in deze site. Handig voor mezelf en misschien ook voor anderen die interesse hebben in de verschillende facetten van het moestuinieren.
 
bronnen
Veel informatie heb ik gevonden in het boek Jelle's makkelijke moestuin en Jelle's Zaaiboekje. En ik kijk ook altijd bij Diana's mooie moestuin als ik iets wil weten. Daar vind je een schat aan informatie over tuinieren. Dank aan Jelle en aan Diana. En dan is er het moestuinforum waar je met al je vragen terecht kunt. Fantastisch is dat. Maar vooral ook veel dank aan Tine, die mij voorziet van inspiratie, advies, kleine plantjes en mooie oogst uit eigen tuin en mij op het spoor van moestuinieren heeft gezet.
 
geniet er maar  van
Via deze site laat ik je graag meegenieten. Helaas kan proeven nog niet digitaal anders zorgde ik daarvoor. Als je namelijk eenmaal weer een echte aardbei geproefd hebt, dan hoef je geen andere meer. Hetzelfde geldt voor sla, komkommer, tomaten en nog zoveel meer.
 

DSC04573bew250 167

DSC04552courg250 167

DSC05512bew250 167

DSC03342bew250 167

@ copyright 2014 template klipper joomlaheerenveen.nl