het begon zo eenvoudig

Het moestuinvirus slaat zomaar toe

De makkelijke moestuin

De makkelijke moestuinmethode van Jelle Medema was voor mij een inspiratiebron om te starten met een moestuin. Het ging bijna vanzelf. Na enkele tonnen voor de sla kwam er de makkelijke moestuintafel met bakjes van 30 x 30 cm, op werkhoogte. Echt gemakkelijk. Maar zo heel veel kon je hier ook niet in kwijt. Al snel verschenen er meer tonnen waarin je behalve sla natuurlijk van alles kon verbouwen. Het proces van zaad tot eetbaar gewas bleek uitermate boeiend en uitdagend.  Elke dag zie je verrast wat er onder je handen gaat groeien en bloeien. Ik ging op zoek naar meer en werd meegenomen door het moestuinvirus. Zie wat er van geworden is en geniet even mee.

Kas, kweekotheek en moestuin

Ik wilde ook pepers, paprika's en tomaten kweken. Er kwam een klein kasje,  dat al gauw onmisbaar bleek, vooral ook om het seizoen wat te verlengen. Je moet in de winterse warmte van het huis beginnen met zaaien om in de zomer hete pepers te kunnen oogsten.  Daarom maakten een paar rijen boeken plaats voor LED lampjes. Zo ontstond een heuse kweekotheek, waarmee je het jaar rond je hart kunt ophalen aan  het opkweken van kleine plantjes. Toen we wat bomen en struiken moesten ruimen kwam er ook plaats voor een paar moestuinbedjes. En inmiddels is het helemaal geen makkelijke moestuin meer, maar een kleine, complexe, soms bewerkelijke, maar heel boeiende tuin met van alles wat. We beleven er veel plezier aan en eten er heerlijk van. Liefst elke dag.

Proeven?

Helaas kan proeven nog niet digitaal anders zorgde ik daarvoor. Als je namelijk eenmaal weer een echte aardbei geproefd hebt, dan hoef je geen andere meer. Hetzelfde geldt voor sla, bietjes, komkommer, tomaten en nog zoveel meer.

bonen

paars

cosa violetta

© 2021 zolekkergezond.nl. All rights reserved.