overige vruchtgroenten


courgette

soorten:
long green trailing, black forest F1 en cute fancy F1
voorzaaien: april/mei
standplaats: zon
verzorging: water en voeding
oogst: na 2 tot 3 maanden

Deze courgettes kunnen zowel in de volle grond als in een pot worden gekweekt. Het zijn compacte planten behalve de Long green trailing. Long green trailing is een klimcourgette met hele lange ranken. De zaden kiemen soms slecht, dus zaai ik altijd veel. Of ik deze in seizoen 2020 weer ga zaaien is de vraag. Long green trailing is voor mij  is bewerkelijk en geeft in verhouding niet heel veel vruchten, bv. vergeleken met Cute Fancy F1. Cute Fancy is een mooie witte, smaakvolle courgette, die een goede productie levert en niet moeilijk te kweken is. Dat is onze favoriet. Black forest ga ik seizoen 2020 voor het eerst telen. Deze zou iets minder uitbundig ranken. Ik ben benieuwd.

komkommer

soorten:
struikkomkommer busy
Marketmore
voorzaaien: april/mei/juni
kiemtemperatuur: 20 graden
uitplanten: na 3 weken
standplaats: beschut en zonnig
plantafstand: 80-100 cm
verzorging: water en extra (vloeibare) voeding, steun geven
oogst: na 2 tot 3 maanden

Struikkomkommer busy wordt in een pot geplant of in de volle grond, de rest gaat langs een klimrek. Ik ben erg tevreden over deze komkommers en ga ze in seizoen 2020 opnieuw kweken. Ze geven allebei niet al te grote, smaakvolle vruchten. Vaak koop ik nog een snackkomkommerplant in het voorjaar. Die gaat eerst even in de kas en dan naar buiten. Die geeft dan als eerste komkommers.

pompoen

soort: Amoro F1
voorzaaien: april/mei
standplaats: zon
plantafstand: 75 x 75 cm
verzorging: water en voeding
oogst: na 3 tot 4  maanden

Amoro F1 is oranjekleurig en smaakvol. Amoro F1 is van het bush-type met korte ranken heel lange uitlopers en maakt 2 tot 3 vruchten per plant, die 3 maanden bewaard kunnen worden. Oogsten wanneer het steeltje begint te drogen.

Ik heb vrij weinig ruimte voor een pompoen, en zoek nog een bescheiden klimmertje. Als ik die vind ga ik deze  seizoen 2020 zaaien. Ik heb eigenlijk ook te weinig geduld voor pompoenen.

watermeloen

soorten: mini watermeloen golden midget en meloensugar baby
voorzaaien: begin mei
standplaats: beschut en zonnig
plantafstand: 1 meter
verzorging: water, compost en extra (vloeibare) voeding

Deze watermeloen wordt niet groter dan 15 cm diameter. Het is een compacte plant met een extra vroege oogst. Oogsten zodra het steeltje indroogt.

Ik heb er nog geen succes mee gehad.


© 2021 zolekkergezond.nl. All rights reserved.