pepers kweken

Als je pepers kweekt zit je er bijna het hele jaar aan vast. Je moet een behoorlijke dosis geduld en doorzettingsvermogen hebben om ze maandenlang te verzorgen en te vertroetelen voor ze  die mooie kleurige vruchten. Je  hebt het er voor over. Je krijgt zoveel warmte terug.

nieuwe peperzaadjes

Hoera, ze zijn er. De zaadjes, verschillende soorten, in heel mooie kraakheldere zakjes.

tijd om te zaaien

In januari of februari is het eindelijk zover. Ik begin graag op tijd, dan is er voldoende tijd om te rijpen. Al snel, soms al na een weekje, verrassing...ze zijn gaan kiemen.

onder lampjes

Ze staan lekker onder lampjes en groeien gestaag. Eerst wat beschut onder plastic. Als ze wat groter zijn gaat de plastic deksel eraf.

in een potje

Als ze 4 echte blaadjes hebben gaan ze in een heus potje met goede potgrond. De grootste mag blijven. De andere soms ook. Ik doe ze niet graag weg.

in de vensterbank

Ze worden groter en groter en ik vind gelukkig een mooie warme, lichte plek. Het is inmiddels maart en ook wat langer licht.

het wordt vol in huis

Op een zeker moment wordt het dringen, en raken de mooie plekjes in huis wat op. We moeten wachten tot eind mei voor ze naar buiten kunnen.

even acclimatiseren

Ze moeten even wennnen aan de buitenlucht als het warm genoeg is. Beetje zon, niet teveel. En 's avonds als het kouder wordt weer naar binnen.

naar de kas

De kas biedt uitkomst voor het ruimte probleem. We zorgen ervoor dat ze daar niet verkleumen. We proberen het boven de 15 graden te houden.

eindelijk naar buiten

Inmiddels zien we al bloemetjes en soms kleine vruchtjes. Een grotere pot en na 6 weken wat bijvoeden, dan moet het goed komen.

ze worden mooi

Altijd spannend wat we te zien krijgen. Er verschijnen kleurige pepers. Hier Masquerade, een vroege en vooral ook decoratieve peper. Best pittig ook.

five color

Five color een prachtige peper met verschillende kleuren. De plant kan behoorlijk groot worden en en vol van kleur.

lemon

Nog zoiets moois. Deze komt wat later in actie, maar groeit ook lang door en rijpt in het najaar af in de kas.

allemaal pepers

Als het september is geworden kun je genieten van een rijke oogst. Ineens heb je handen vol, veel meer dan je nodig hebt. 

pepers drogen

Dan gaan de handschoenen aan om de pepers te ontdoen van hun zaadlijsten en gaan ze een paar uurtjes de oven in.

lekkere peperflakes

Je kunt er van alles van maken. Maar peperflakes zijn wel favoriet. Een mespuntje voegt al een lekkere warmte toe aan je gerechten.

Copyright 2018  zolekkergezond.nl. All rights reserved.