een pruimeboom geplant
Dit najaar hebben we een pruimeboom geplant op laagstam. Hij past precies op een zonnig plekje in een van onze ronde bakken. Eens kijken hoe we deze boom wat binnen de beschikbare ruimte kunnen houden. De Victoria zou niet veeleisend zijn wat betreft de omstandigheden en niet erg gevoelig zijn voor ziekten.

gebruik
Lekker eten van de boom en als we teveel hebben, maar dat zal voorlopig niet gebeuren, maken we er pruimensaus van voor later gebruik.

verzorging
Behalve goede kwaliteit grond en wat organische voeding, moet je goed snoeien.
Tuinieren.nl schrijft hierover:"Snoei uitsluitend jonge en nooit in oude, dikke takken. Snoei jonge bomen in maart, net als de knoppen gaan uitlopen. Gebruik hiervoor het juiste snoeigereedschap. Kort de hoofdstam in tot de gewenste lengte en kort de zijtakken in tot een decimeter. Het tweede jaar in maart kies je een aantal takken die dragende takken zullen worden. Kort ze in met de helft en verwijder de rest van de takken. Verwijder in het groeiseizoen wilde scheuten en scheuten op de hoofdstam. Het derde jaar is een herhaling van het tweede maar je laat meer stevige takken aan de boom. Vanaf het vierde jaar weinig snoeien. Eventueel alleen om de groei te beperken. Doe dit dan direct na de oogst."

soort
Victoria (eerste jaar)

meer over Victoria
tuinieren.nl

DSC04573bew250 167

DSC04552courg250 167

DSC05512bew250 167

DSC03342bew250 167

@ copyright 2014 template klipper joomlaheerenveen.nl